torsdag 29. september 2011

Feta & Spinat snurrer

Hei.

Jammen ble det ikke litt baking i dag også :-)

Skal ha suppe til middag i dag, og tenkte derfor at det kunne være godt med nybakt brød til.

Istedet for brød ble det snurrer med fetaost og spinat.






Oppskrift på gjærdeig:

5 dl lunket vann
1 dl yoghurt
1 dl olje
1 ts salt
1ts sukker
1 ts hvitløkspulver
1 pakke gjær (tørrgjær)
ca 1 kg mel

Ha alt i en kjøkkenmaskin og elt deigen godt til den er glatt og smidig. Prøv deg frem litt med melet, det er ikke sikkert du trenger å bruke alt.

La heve til dobbel størrelse.

Kna deigen på benken og kjevle ut til et rektangel.
Istedet for å ha mel på benken når du skal bake ut er det lettvint og greit å smøre benken med litt olje før du har over deigen, da blir det veldig lite søl og deigen blir lett å kjevle ut.



Oppå deigen legges et jevnt lag med spinat ( her har jeg brukt 1 stor pose med spinat som jeg har "stekt" i ei panne med litt olivenolje og 2 fedd med hvitløk så spinaten blir myk, deretter er spinaten smakt til med salt, pepper og litt muskat) og smuldret fetaost. Hadde over litt grovrevet parmesan også.



Tilslutt et dryss med tyrkisk krydderblanding eller f.eks paprikapulver eller grillkrydder



Rull deigen sammen og skjær i skiver som legges på bakepapir



La heve i 30-45 minutter

Pensle med litt smeltet smør, strø over litt ost hvis du vil det


Stek ved 220 grader i ca 15 minutter


Bilder av bare de uten ost på toppen....... da de med ost ble glemt i ovnen og ble lite bloggbare :-)




Håper du har en fin dag !

Klem fra


1 kommentar:

  1. Hei, nam ser kjempegode ut så dette frista å prøve. Smaker nok heilt fortreffelig til ei god suppe.

    Ønsker deg ein fin dag vidare, klem ♥

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...