lørdag 30. juli 2011

Ny bakebok !

Tidligere her i sommer kjøpte jeg meg en ny bakebok, og i dag har jeg prøvd den ut for første gang.

Valget falt på Ostekake med bringebærkrem på browniebunn..........
 Får ikke blitt feil det.. 










Den nye bakeboka er fra The Hummingbird Bakery i London



Fin bok med mange spennende oppskrifter, som jeg garantert skal prøve ut flere av.



Kaka i dag var ihvertfall knall god :-)



Nå tar jeg kvelden. 

God natt & sov godt !

Klem fra 








torsdag 28. juli 2011

Sommerdag !

Hei.

En kjapp bloggings fra meg idag.
Endelig ble det sommer, og vi sitter og koser oss ute på den nye verandaen som straks er helt ferdig.




Har akkurat spist middag, som idag har vært hjemmelaget blomkålsuppe.......nam nam :-)





Så enkelt og så godt !!


Her er bilder fra noen av sommerblomstene jeg har i år, har bare blomster i krukker og kasser i år, fordi vi ikke har fått ferdig hagen ennå.
Det må bli neste års prosjekt :-)


Svart & gul surfina



Fylt millionbell


Flotte liljer som jeg har fått av Tone og Anette Hjemme hos meg




Husker ikke hva disse heter


Vanlig millionbell




Engelsk pelargonia




Og min favoritt Hortensia




En Rosmarin som synger på siste verset......

Ha en fin sommerkveld !

Klem fra 


mandag 25. juli 2011

Sitron & yoghurt kake.

Mens vi venter , muligens forgjeves på sommeren, tenkte jeg å legge ut oppskrift på en frisk og god sommer kake. Er du glad i sitron, er dette en kake for deg :-)



Først lager du en sirup ved å koke opp 
1 dl sitronsaft
1 dl sukker
-la koke et par minutter til sirupen blir klar. Sett til side og avkjøl.



Til kaka trenger du:
3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2,5 dl yoghurt naturell (jeg brukte gresk type)
3 store egg
3 dl sukker
3 ts revet sitronskall
1 ts vaniljeessens
1/2 ts sitronessens
 1  dl nøytral olje

Visp sammen yoghurt, sukker, egg, sitronskall , vanilje og sitronessens. Sikt sammen mel, bakepulver og salt. Og bland de tørre ingrediensene i de våte.Visp godt sammen. Bland tilslutt inn oljen.
Hell røren over i en brødform, og stek ved 170-180 grader i ca 40-45 minutter.





La kaka avkjøle seg i 10 minutter på rist, før du lager små hull over hele kaka med en tynn trepinne (grillspyd)






Hell sirupen jevnt over hele kaka

Avkjøl kaka helt i formen før du tar på glasur.

Sitronglasur:
1 dl sitronsaft
melis
1-2 ss melk

Alt piskes sammen, ha i melis til du får den konsistensen du vil ha.
Smør glasuren over kaka




Skjær i skiver og nyyyyt. 

Knallgodt med søte, norske jordbær til :-)





Kos deg !




tirsdag 19. juli 2011

Kakepynt og fondant

Hei igjen.

I helga har jeg laget kakepynt til en barnedåp. Jeg laget litt forskjellig.........


All pynten er laget i fondant


Toffifee esker er supre til å tørke og oppbevare blomster av fondant i



Fondant, rolled fondant og sukkerpasta er det samme.

Jeg kjøper som oftest ferdig fondant når jeg skal lage kakepynt, og da kjøper jeg fondanten fra Wilton, fordi den er lett å få tak i her jeg bor ( kjøper den på Jernia) og jeg syns en er veldig god å jobbe med.


Jeg har sett at Dr. Oetker har fondant også, som er å få kjøpt i diverse matbutikker, men denne har jeg ikke prøvd ennå.
Hvis man bestiller fondant på nett fra f.eks Cacas kan man kjøpe fondant i andre merker enn Wilton, som er like bra, og gjerne billigere.

Men man kan også lage fondant selv, her er oppskrift på det:

FONDANT / SUKKERPASTA
125 ml glukose (eller hvit sirup)
4 ss kokende vann
2 ss Flott matfett
1 ss gelatinpulver
ca 1 kg melis
vaniljeessens eller annen essens etter smak

Ha gelatinen oppi vannet og rør til det er helt oppløst, hvis ikke blir det klumper i sukkerpastaen. Rør inn matfettet, glukosen og essens. Tilsett melisen og kna det godt til konsistensen er som marsipan. Det er ikke sikkert at du trenger å bruke all melisen.
Pakk sukkerpastaen godt inn i plastfolie og la den hvile på benken til du skal bruke den.
Sukkerpastaen kan brukes som lokk til kaker eller til kakepynt. Den tørker ganske fort.

Hvis man skal modellere med sukkerpastaen kan man tilsette litt CMC tylose i sukkerpastaen, da blir den mer smidig og elastisk. Og den tørker raskere.
Kna inn 1 ts CMC til 250 gr sukkerpasta



Hvis jeg skal trekke hele kaker med fondant liker jeg å bruke fondant laget av marshmallows, jeg syns den smaker bedre enn vanlig fondant. Marshmallow fondant kalles for MMF.



Her er oppskrift på MMF

200 gr marshmallow
2 ss vann
2 ss Flott matfett
ca 300 gr melis

Ha vann og marshmallow i en bolle. Sett bollen i mikroen på full effekt til marshmallowen eser seg opp.
Ta bollen ut og rør inn matfettet. Rør til dette er helt oppløst før du knar inn melisen. Den skal ha konsistens som marsipan. Pakk den godt inn i plast og la den avkjøles på benken.
Kjevles ut med melis.
 Her er bilder av noen kaker hvor jeg har brukt MMF som lokk




Nå skal jeg lage kakepynt til en ny Spidermankake !

Ha en fin dag !

Klem fra
















søndag 10. juli 2011

Bringebærcupcakes med hvit sjokolade !

Hei !

I går bakte jeg cupcakes,med bringebær og hvit sjokolade, som jeg hadde med meg i bursdagsselskap.




                               

Kremen oppå er en type frosting som er skikkelig kremete og luftig.............nam nam :-)

Her er oppskrifta, og den gir ca 36 cupcakes, litt avhengig av hvor mye kakerøre søstra di spiser :-)

190 gr usalta smør
470 gr sukker
3 egg
440 gr mel
1 liten flaske med vaniljeessens
4 dl kefir
1,5 ts salt
1,5 ts hvitvinseddik
1,5 ts natron
Bringebær
100 gr grovhakket hvit sjokolade

Ha smøret i kjøkkenmaskinen og rør det til det blir luftig før du tilsetter sukkeret. La smør og sukker mikses til det blir hvitt og luftig ca 3 minutter . Tilsett vaniljeessensen, og deretter ett og ett egg og la det blande seg godt. Bland saltet med kefir. Og sikt melet. Tilsett vekselsvis mel og kefir i smørblandingen. Tilslutt blander du sammen natron og eddik i en liten bolle og tilsetter dette i røren. Bland godt.

I cupcakeformene legger jeg 2-3 bringebær


Hell over kakerøre i formene og strø litt grovhakket hvit sjokolade på toppen


Stek på 175 grader til de er gyldne på toppen og gjennomstekt (ca 15 minutter)




Avkjøl kakene helt før du tar på frosting.

Her er oppskrifta på frosting:

35 gr hvetemel
2,5 dl melk
1 plate hvit sjokolade

250 gr usalta smør
2,5 dl sukker
1 ts vaniljeessens

Bland sammen mel og melk i en kjele og gi det et oppkok mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen.Rør til sjokoladen er helt smeltet La stå på benken til den er avkjølt. Rør i den med jevne mellomrom så det ikke danner seg snerk. Når sjokoladeblandingen er helt avkjølt kan du fortsette med resten.
Ha smøret i kjøkkenmaskinen og rør det til det er luftig ca 3 minutter. Tilsett sukker litt etter litt og la det røres/vispes i nye 3 minutter. Tilsett vaniljeessensen og sjokoladeblandingen og la alt vispes i 5-7 minutter til det er skikkelig fluffy og du ser at frostingen har blitt helt hvit.
Avkjøl frostingen i 15-20 minutter. Og så er den klar til bruk :-)

Jeg har sprøytet ut frostingen med en stjerne tyll og pyntet hver cupcake med et bringebær og et ørlite dryss av farget sukker.

Så er de klare til å nytes :-)


Ønsker deg en kjempefin søndag !

Klem fra 

tirsdag 5. juli 2011

Søstrene Grene

Nå endelig har det kommet en Søstrene Grene butikk i nærheten av her jeg bor.






Artig butikk som jeg koser meg med å gå å titte i :-)



Sånn ble resultatet sist jeg bare skulle innom å titte litt...........





Jeg kjøpte disse søte cupcake boksene, veit ikke hva jeg skal bruke de til enda, 
men jeg greide ikke å la vær :-)






Akkurat som om jeg klarer å gå forbi prikkete servietter uten å kjøpe......... tror ikke det :-)


En retro melkeflaske er vel heller ikke å forakte :-)






Kakelys, kakestrø og bokser til kakepynt DET trenger man da alltid......






Og kanskje verdens søteste lunsjboks kjøpte jeg til mannen min....... som ikke vil bruke den fordi han er redd for å bli mobba av gutta på jobben.

Men jeg er ihvertfall kjempefornøyd og bare gleder meg til neste besøk i butikken !

Ha en fin dag !

Klem fra 







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...