søndag 7. oktober 2012

Gulerotkake

Hei !

Legger i dag ut oppskrift på gulerotkake.

Denne gulerotkaka er bakt med smør og ikke olje som de aller fleste andre gulerotkaker.



Denne oppskrifta brukte jeg den aller første gangen jeg laget gulerotkake, og det var i 1996.
Da jobbet jeg på en cafe i nærheten og det var ganske nytt med gulerotkake.

På cafeen solgte vi ikke en eneste bit av kaka så lenge vi kalte det for gulerotkake, vi måtte kalle den for krydderkake, 
og først da gikk det unna med salget......




Her er oppskrifta :

300 gr smør
4 dl sukker
3 store egg
4,5 dl hvetemel
2 ts natron
3 ts kanel
3 ts vaniljesukker
8 dl finrevet gulerot
1 dl malte hasselnøtter eller mandler

Forvarm ovnen til 170-175 grader


*Pisk smør og sukker hvitt og luftig
* Tilsett ett og ett egg. La det blande seg godt etter hvert egg.
* Rør sammen det tørre, og sikt det. Bland det inn i røra
* Rør inn revet gulrerot og nøtter.
* Ha røren i en smurt form 24-26 
* Stek i ca 1 time. Legg over bakepapir siste 15-20 minutter så ikke kaka blir brent.

Avkjøl på rist.


La kaka bli helt kald i kjøleskap, da blir det lettere å dele den



Glasur og fyll

200 gram mykt smør
3 pakker Tine kremost naturell
ca 300 gram melis
1 ts vanilje ekstrakt el sukker.

Rør sammen til en glatt og luftig krem

Fyll og smør rundt kaka.




Denne kaka har jeg pyntet med hakket valnøtter på sidene, 
og de små gulerøttene er laget av sukkerpasta.




Kaka blir aller best hvis den får stå i kjøleskapet en dag 
eller to før den spises.

Ta den ut i god tid før servering.



Ha en fin søndag !


Klem fra 














6 kommentarer:

  1. KJEMPEGOD OG KJEMPEFIIIIN :)))

    Klem:)

    SvarSlett
  2. Hei!
    Ja, den er kjempegod. Tusen hjertlig takk for kaka jeg fikk på fredag. Jeg kosa meg veldig. Ingen fikk smake.

    Klem.

    SvarSlett
  3. Så flott kake, denne må jeg prøve.

    SvarSlett
  4. Hei.
    Jeg vant en giweaway hos deg men har ikke mottet premien enda.Håper jeg får den snart.
    Mvh.
    Greta McGraw
    Henrik Braseths veg 10
    8250 Rognan

    SvarSlett
  5. Hei, kjempeflott kake som ska bakes til bursdagsfeiring i helga! Lurer bare på hvor mye kremost det er, 300gr? Bor i Sverige så vi har desverre ikke tines sine produkter.... Kjempe takknemlig för svar!

    SvarSlett
  6. har gjort nøyaktig det du har skrevet her, men min er helt bløt inni etter en time! :O hva har jeg gjort galt?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...